Inred med återvunna möbler

2020 är ett år då vi med allra största förmodan kan vänta oss hållbara trender inom inredning och design. En stark trend just nu är att ge inredningen en unik och personlig stil genom att inreda med återvunnet material. Möbler är en bas i heminredning och här finns otroliga möjligheter när det gäller att skapa ett hållbart hem. Här kan du läsa mer om hur du kan inreda ditt hem i en mer hållbar stil. Häng med för att få de bästa tipsen på inredning med återvunnet möblemang!

Hållbarhet – en het trend

Det är knappast en nyhet att det hållbara konceptet präglar design och inredning. I år kommer garanterat den hållbara inredningen att bli ännu mer anammad bland svenskar. Gemene mans miljömedvetande har successivt ökat och fler väljer att inreda mer sparsamt och genomtänkt. Med det sagt lägger vi kanske inte mindre pengar på inredning än tidigare, men vi strävar efter kvalitet och hållbara föremål. Vi vill helt enkelt att det vi lägger slantarna på också ska hålla en längre tid, vilket i längden genererar ett mer hållbart och sparsamt boende.

Tipset för dig som vill skapa en unik och hållbar stil i hemmet är att fokusera på material och tillverkningsprocess. Allt behöver exempelvis inte vara helt nytt utan du kan med fördel kombinera återvunna möbler med inköp som präglas av en miljövänlig och naturnära produktion. Att leta antika möbler på loppis har blivit allt mer populärt och sedan restaurera dem för att skapa en nykänsla. För att ge en ännu mer personlig twist på din inredning kan du mixa återvunna möbler med dekoration och föremål skapade av naturen. Ta gärna en titt på den här sajten https://evyeir.se/ som fokuserar just på en tillverkning baserad på naturliga råvaror och giftfria processer. En typ av produkter som liksom lever i harmoni med natur, miljö och hållbarhet och alltså är helt rätt i tiden.

Våga göra om

Ingenting är omöjligt när det gäller inredning så länge kreativiteten är vid liv. Skapandet har egentligen bara praktiska hinder och lär du dig restaureringens grundstenar kan du göra om på egen hand. Möbler är exempelvis inte särskilt svåra att restaurera – vare sig från grunden eller när du vill göra små förändringar av en redan restaurerade möbel. Det är så klart även till din fördel att lära dig fynda smart på loppis så att pengarna läggs på något med värde.

När du hittar drömbordet på en garageloppis gäller det att restaurera det för att återge dess glans. Det kan vi kalla den grundliga restaureringen av en antik möbel. Vad du kanske inte tänker på är att det faktiskt går att göra om redan restaurerade möbler. Varför inte måla om bordet när du känner att du längtar efter en ny stil i hemmet? Eller kanske snickra till ett litet mindre bord som får leva i ackompanjemang med det ursprungliga bordet? Möjligheterna är många och med lite planering går det smärtfritt att skapa nya influenser och känslor i hemmet under årens lopp!