Förvara möblerna mellan två bostäder

Är du på gång att flytta kan du behöva förvara dina möbler någonstans medan du befinner dig mellan två bostäder. Ibland kan det hända att du måste flytta ut från den gamla bostaden innan du har möjlighet att flytta in i en ny, vilket kan skapa stora problem gällande var möblerna ska ta vägen. För att du ska slippa stå med hela ditt möblemang på gatan om du hamnar i en sådan situation kan du läsa den här artikeln för mer information.

Tre sätt att lösa förvaringsmöjligheten vid flytt

Att hamna mellan två bostäder i samband med flytt är ovanligt, men det är möjligt att riskera att hamna i en sådan situation. Då gäller det att veta vilka alternativ du har så att inte hela bohaget hamnar på gatan. Här är tre alternativ du kan välja mellan om du måste hitta en snabb lösning på problemet:

  • Du kan hyra förråd oavsett om du bor i Mölndal eller någon annanstans. Runt om i landet finns nämligen möjligheten att hyra förråd så att dina saker är i tryggt förvar.
  • Sälj av eller skänk allt du inte behöver. Ibland kan en nödsituation göra att man ser saker på ett annat sätt. Behöver du verkligen alla dina möbler? Tycker du verkligen om dem eller kan du tänka dig att sälja dem och köpa nya? Kanske är de flesta av dina möbler inget som du egentligen har någon nytta av och som det kanske heller inte finns något värde i. Då kan du istället be någon från en secondhandbutik att hämta dina saker så att du kan få en ny och fräsch start med ett nytt möblemang i ditt nya hem. Det som blir kvar kanske du kan ha hos en släkting så länge.
  • Ordna magasinering via flyttfirman. Om du flyttar med hjälp av en flyttfirma kanske de har möjlighet att hjälpa till med magasinering. I många fall erbjuder flyttfirmor den tjänsten. Om just din flyttfirma inte gör det kanske du kan hitta en annan flyttfirma som kan hjälpa dig.

Det bästa är så klart att aldrig hamna i en situation där dina saker riskerar att hamna på gatan. För att förbygga det är det viktigt att du planerar ordentligt och ser till att det finns en plan B om det skulle ske.