Förnya dina golv

Golven i ditt hem spelar större roll än du kanske tror för helheten. Samtidigt har de en viktig funktion och ska vara både slitstarka och kännas bra under fotsulorna. Att byta eller förnya dina golv kan med andra ord göra stor skillnad för att hem oberoende av om du bor i villa eller lägenhet.

Välj rätt golv

Det finns många olika typer av golv att välja mellan. Laminat är ett kostnadseffektivt alternativ som är enkelt att lägga men som inte går att slipa om det får hack. Parkett är något dyrare men går att behandla och slipa av bättre än laminat. Sedan finns förstås också det traditionella trägolvet som både går att måla om, slipa och som erbjuder en alldeles unik charm. Nackdelen är förstås att det är knepigare att få till på ett bra sätt. Klinkers, sten och kakel är andra alternativ som passar bra i våtutrymmen och andra platser med hårt slitage. Oberoende av golvtyp så kan proffsen på https://k3golv.se hjälpa dig att både lägga nytt och behandla befintliga golv.

Renoveringsboom i år

Under coronapandemin har många av oss varit mer hemma än tidigare och renoveringarna har skjutit i höjden. Inte konstigt att vi vill ha det vackert och trivsamt runtomkring oss på den plats där vi numera både bor och vissa fall till och med jobbar. Att byta, måla eller slipa golv är en insats som påverkar helheten och som är en självklar del i ett större renoveringsarbete. Fundera över vad du vill känna under fötterna när du stiger upp på morgonen för att få vägledning om du inte har bestämt dig för vilket golv som passar. För att en bostad ska bli ett hem krävs lika delar stil och känsla – även under fötterna.