Textilier

Vackra möbeltyger hittar man med väldigt olika mönster och färger nuförtiden. Variationerna är stora men det finns även verkligt exklusiva tyger att få tag på främst i storstäderna.

Det är inte bara möbeltygerna som står i fokus när man ska skapa ett vackert hem att trivas i för lång tid. Även tyger som passar för kuddar är viktiga. De är inte lika tjocka som möbeltyger men ändå slitstarka. Siden är ett tyg som är slitstark och kan hålla en livstid. Med tanke på dess livslängd är siden ett prisvärt tyg som finns i många fina färger och tjocklekar.

Nu finns det även väldigt vackra och väldigt exklusiva tyger lämpliga som lakan. Mönster som passar olika stilar är lätta att hitta nuförtiden. Det finns en stor variation även på filtar och täcken och mattor.

Vill man så kan man fortfarande få tag på handgjorda trasmattor om man vill satsa på den modernt lantliga stilen. Bland orientaliska mattor finns det inte bara traditionellt orientaliska handknutna mattor utan även vackra silkesmattor.

I all möblering gäller det att se över vilken slags stil man föredrar, färger, mönster och vilka textilier som förstärker intrycket och hemtrevnaden.

Idag är det lätt att hitta allt man vill. Man kan möblera spartanskt eller överdådigt. Man kan hålla sig till någon av de klassiska stilarna som förekommit genom historien eller skapa sig något helt eget och nytt.

Bland alla nya stilar kan man inte peka ut en enda som särskilt trendig. Alla stilar, färger och former är tillåtna och kan skapa ett fint hem.