Så inreder du köket

Funderar du på att renovera köket eller vill du ge det en lättare uppfräschning? Eftersom köket ska fylla en praktisk funktion gäller det att tänka till lite extra när du ska uppdatera inredningen. Med bra planering och val av rätt produkter går det att skapa ett stilrent kök som samtidigt är funktionellt.

När det är dags att snygga till köket är det bra att även fundera på vilken stil köket ska ha. Genom att välja både möbler och husgeråd i samma typ av design kommer helhetsintrycket automatiskt att se harmoniskt ut. På modern house hittar du inredningsdetaljer för köket med hög kvalitet och stilren design. Detaljerna har tagits fram i olika kollektioner med enhetlig färg och form så att du kan välja det utseende som stämmer överens med övrig inredning i ditt kök.

Möblera för funktion och design

Vid inredningen av köket bör du välja möbler som är tåliga och enkla att göra rena samtidigt som till exempel köksstolarna är bekväma att sitta på. Undvik alltför ömtåliga material och välj möbler som går att torka av. Om du vill ha dynor på köksstolarna är det smidigt att överdragen går att ta av och tvätta i tvättmaskin.

Om du har begränsat med yta i köket är det smart att välja ett köksbord som går att göra större med en iläggsskiva. På så sätt tar det inte så mycket plats under vardagar men rymmer flera gäster när det är dags för middagar med gäster.

Vid inredningen av köket är självklart även designen viktig att ta hänsyn till. Ett bra tips för att hitta rätt är att låta dig inspireras av olika typer av kök och välja den stil du trivs med. Tänk på att slutresultatet brukar bli bäst om du håller dig till ett enhetligt utseende och inte blandar för mycket stilar.

Praktiska detaljer som underlättar vardagen

När du ska möblera om och köpa nya inredningsdetaljer till köket lönar det sig att tänka på hur produkterna fungerar i vardagen. Genom att inreda ett lättstädat kök blir det enklare att hålla rent och snyggt. Du kan exempelvis välja en självrengörande ugn och en frys som frostar av sig själv. Det är också smart att välja bänkskivor i sten som granit eftersom de är enkla att torka av och inte kräver något underhåll.

Ett annat smart tips är att gå igenom kastruller, tallrikar, glas och övrigt husgeråd för att se vad som verkligen är nödvändigt. Kanske har du en hel del som är trasigt eller saker som aldrig används. Rensa ut, skänk bort och köp in nytt av sådant du verkligen behöver. Se sedan till att allt har sin egen plats så att det blir enkelt att hitta och plocka in och ut ur skåpen. På så sätt får du en enklare vardag och ett finare kök på köpet!