Vardagsrumsmöbler för barnfamiljen

I de flesta hem är vardagsrummet ett populärt rum. Här samlas man och tittar på TV, spelar TV-spel, fikar, myser i soffan och underhåller gäster. I en barnfamilj blir vardagsrummet oftast även ett lekrum, även om barnen har egna rum. Små barn vill vara där föräldrarna är.

När man ska inreda ett vardagsrum för en barnfamilj bör man därför tänka på att anpassa rummet för att tåla viss lek, och även oundvikligt kladd av choklad, glass eller mat som uppstår, oavsett hur mycket man förmanar barnen.

En klok inredningsidé är därför att ha flera tvättbara sofföverdrag som passar till till exempel soffor från Ikea att varva med. Med specialanpassade sofföverdrag kan man variera stilen från lekfull till elegant beroende på vad man känner för och vad som passar situationen.

Även mattor, stolar och bord bör vara tåliga. Tänk på att inte ha glasbord med vassa hörn, välj hellre ett ovalt eller runt soffbord. En ryamatta kan kännas härlig att gå på men det samlas mycket smulor och legobitar i den. Det är viktigt att ha ett lättstädat vardagsrum så satsa hellre på en mer kortklippt lättrengjord matta.

Ett vardagsrum för en barnfamilj behöver absolut inte vara tråkigt, men man bör kanske inte heller köpa de allra dyraste möblerna. Rätt som det är får något barn för sig att rita på möbler eller köra ett metallbilsrace på soffbordet och inte ens designmöbler tål allt bus barn kan hitta på. Spara hellre pengarna tills barnen blir större och uppgradera inredningen då.