Så skapar du en myshörna

Det är skönt att sätta sig med en bok eller surfplattan för att få streama en bra tv-serie och bara mysa. Vi behöver alla få ta det lugnt och stressa av. Här kommer tipsen på hur du kan skapa en myshörna.

Myshörna för att få slappna av

Även om soffan är skön att sitta i, så är det inte alltid som du får vara ifred eller så står tv:n på och stör dina tankar. Att ha ett bibliotek, en läs- eller myshörna, är en ynnest. Det är något särskilt med att få sätta sig i en soffa eller fåtölj och kura ihop sig. Helst i närheten av en brasa förstås, men även utan kamin kan du skapa ett riktigt skönt hörn. Idag är det många som tapetserar eller målar i vitt, men en myshörna ska helst inte vara i vitt. Den behöver inte vara mörk, men för att bli mysig behöver den ha lite karaktär. Ett tips är att hitta snygga och billiga tapeter hos FamiljeTapeter. Där kan du hitta de perfekta taperna för att kunna skapa ditt rum eller myshörna.

Rätta möblerna

Vilka möbler som du ska satsa på beror på hur stort rum eller hörn som du har. Klassiska möbler är fåtölj, läslampa och ett avställningsbord. Det kommer du långt med. Men helst ska du också ha en fotpall och gärna en luddig matta som fåtöljen kan stå på. En bokhylla för böcker, filmer eller annat som du gillar passar också bra. För att ge hörnan karaktär kan du satsa på grönt och brunt, tänk lite engelsk herrgård. Det gäller särskilt om du har ett helt rum och gillar när det är murrigt. Men naturligtvis ska du använda de färger som du gillar. Om du bara har ett hörn att tillgå kan du tapetsera en fondvägg och ha fåtöljen i ett av hörnen. Eller så tapetserar du ett fondhörn och verkligen ramar in din myshörna.