Modernt lantligt

Idag är många hemma-hos-reportage gjorda i oerhört vackra hem där den lantliga stilen är framträdande. Det är verkligen en lantlig stil i ny tappning för trots att allmogen kan finnas kvar så är allt modernt. Det är som om Carl Larssons målningar fått liv och ny fräschör genom den nya moderna lantliga stilen.

Tyngdpunkten ligger på textilier som kuddar, gardiner, möbeltyger och mattor. Man är frikostig med att visa trä som ska vara ljusa och naturliga nordiska träslag. Även möbler kan vara naturliga och behandlade endast med vattenavvisande olja.

I den nya moderna lantliga stilen ingår också nya färger som till exempel Chalk Paint. som är en kalkfärg. Chalk Paint finns i många vackra kulörer. Man kan måla både väggar och möbler och göra dekormåleri med kalkfärgen.

I den här nya stilen blandar man friskt gamla bonderomantiska motiv med klassisk design. På det sättet blir hemmen väldigt personliga. Idag finns också en uppsjö av girlanger och andra schabloner att använda sig av när man målar om sina gamla möbler. Det är också populärt med bokstäver och siffror som man målar som dekorativa detaljer.

Målade blommor som rosor är tidlösa och finns med i den nya lantliga stilen.