Klassisk och elegant inredning

Drömmer du om att skapa ett hem med tidlös inredning som är både elegant och hemtrevlig? Att utforma en klassisk inredningsstil behöver varken vara svårt eller dyrt men kräver en genomtänkt planering och smarta val av möbler.

För att skapa den eleganta känslan i hemmet gäller det inte bara att välja rätt möbler och inredningsdetaljer. Ordning och reda är minst lika betydelsefullt liksom att hålla ytorna rena och dammfria. Extra viktigt med städning är det i samband med en visning och flytt. Städningen måste då vara riktigt ordentlig och för att inte behöva lägga flera arbetsdagar på att städa är ett gott råd att istället anlita en skicklig städfirma. När du behöver hjälp med visningsstädning eller flyttstädning i Örebro är Qleano ett mycket bra val tack vare sina erfarna medarbetare och professionella städutrustning.

Så inreder du med elegans

Det går att lyckas med en klassisk elegant inredning utan hjälp av en inredningsarkitekt. Om du har en gnistrande kristallkrona hör du till de lyckligas skara eftersom den är ett självklart val i ett elegant hem. Den ger härlig strålgrans samtidigt som den för tankarna till en tidigare tidsepok som påminner om lyx och flärd. Även gardiner har en given plats och dessa bör vara av ett täckande material som når ända ner till golvet. Färska snittblommor, som till exempel rosor eller tulpaner, hör också hemma i ett elegant hem och bidrar med en fräsch känsla till bostaden.

Val av möbler är centralt för att lyckas med att skapa en tidlös inredning. Undvik alltför moderna möbler och välj hellre äldre som du fyndar på auktion eller loppisar. Varför inte renovera dina gamla möbler på egen hand eller lämna in dem till en erfaren möbelrenoverare? På så sätt bidrar du till ett mer miljövänligt samhälle samtidigt som du får ett klassiskt hem. När du ska välja möbler till ditt hem är det också viktigt att tänka på att möbler och färger måste harmoniera med varandra för att helheten ska bli bra. Välj en enhetlig stil i alla rum och låt endast enstaka inredningsdetaljer avvika från stilen för att bryta av och skapa intresse.

Tapeten eller färgnyansen på väggarna har också stor betydelse för känslan i din bostad. Om du har förmånen att bo i ett hus med många år på nacken kan du gå på en spännande upptäcktsjakt. Leta fram gamla bilder på hur din bostad såg ut för länge sedan eller riv upp en bit av tapeten för att se vilka tapeter som har funnits där tidigare. Idag går det att få tag på nyproducerade tapeter med mönster från alla tidsepoker, vilket gör att du enkelt kan återskapa en klassisk inredning i ditt hem.

Sist men inte minst bör du fundera på vilket golv som passar bäst i ditt hem. Ett klassiskt parkettgolv har en tidlös elegans som passar hos de flesta men även ett klassiskt trägolv med breda golvtiljor är ett bra val.