Bygg egna möbler och skapa en unik stil

Miljöpåverkan är en fråga som blivit allt mer populär under den senaste tiden, vilket även kommit att påverka möbelindustrin. I sin tur har det kommit att innebära att det blivit allt mer populärt att bygga egna möbler men även att renovera upp gamla så att de får ett nytt och fräscht utseende. Det är även ett ekonomiskt sätt att förnya sitt hem på, speciellt om man köper möbler på auktion där man kan fynda dem till bra pris. Dessa möbler kan man sedan förvandla utseendet på genom att använda lite färg och bygga om dem.

Bygg eget

Att bygga och renovera egna möbler behöver inte vara så svårt som många tror. Med hjälp av rätt virke kan man enkelt bygga ett snyggt möblemang till balkongen. För att underlätta det hela finns det tips att få från olika hemsidor på internet. Dessa sidor kan man även hämta inspiration ifrån, exempelvis kan man inspireras från olika stilar världen över. Virket som man behöver införskaffa för att bygga sitt möblemang är bäst att handla på ett byggvaruhus. Detta eftersom det är viktigt att möblerna får en stabil grund. På dessa byggvaruhus brukar man även kunna få tips kring hur man bäst bygger med virket och vad man ska tänka på.

Det finns även kurser för hur man snickrar möbler som man kan anmäla sig och gå på. Här får man tips och hjälp kring hur man kan tillverka egna unika möbler och skapa ett hem helt i ens egna smak. Att bygga egna möbler är oftast relativt billigt och det skapar en unik inredningsstil i hemmet istället för att använda samma massproducerade möbler som alla andra.

Ändra utseendet på gamla möbler

På senare tid har det även blivit populärt att köpa gammal möbler för att sedan ändra utseendet på dessa. Exempelvis kan en gammal stol se modern ut genom att man endast byter sittdynans tyg eller ger den lite ny färg. Att måla om sina möbler är något som blivit väldigt populärt men det är lätt att göra misstag som nybörjare och i sin tur få ojämnt färgade möbler. Dock finns det tips att ta hjälp av som kommer att göra att man får ett snyggt och bra resultat.

För att få så bra resultat som möjligt är det viktigt att slipa av den gamla färgen från möblerna innan man väljer att lägga på ny färg. Detta gör man enklast med hjälp av sandpapper. Det finns dock de personer som påstår att detta inte är nödvändigt, vilket är fel, man ska alltid avlägsna så mycket som möjligt av den gamla färgen för att man ska kunna få ett snyggt resultat. Efter att man slipat är det viktigt att torka av resterna, detta görs med en putstrasa och inte en papperstrasa. Anledningen till att man inte ska använda en papperstrasa är att den kan ludda av och således skapa ojämnheter i färgen.